Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Magen Akatemian historia: 

Tilastot 2007

Tilastot 2008

Tilastot 2009

Tilastot 2010

Tilastot 2011

Tilastot 2012

Tilastot 2013

Tilastot 2014

Tilastot 2015


 Syksyllä 2006 Otto Vilo ja Aleksi "Lexi" Kokkonen saivat mahtavan idean kesken tavallista koulupäivää: perustaa oma futsaljoukkue! Ideana oli yhdistää kaveriporukan taidot, ja samalla hakea menestystä suht kokemattomalla ryhmällä. Magen Akatemia alkoikin saada huomiota koko maassa ja kahden kaveruksen perustama harrastejoukkue muuttui kiinnostavaksi, taitavaksi, nuoreksi sekä ennenkaikkea menestyväksi ja voitontahtoiseksi Joukkueeksi.

 Akatemia omistaa ison pelaajaringin, pelaajaehdokkaina ovat olleet monet jalkapallokentiltä tutut nimet. Akatemiaa on luotsannut koko sen historian ajan tuttu kasvo jalkapallo kentiltä; Lexi Kokkonen, joka on muokannut joukkueen pelityylin näköisekseen ja Magen Akatemia tunnetaan ennenkaikkea pikkunätistä lyhytsyöttöpelistä, jossa tilaa yksilötaitureille riittää. Joukkueen toinen perustaja Otto Vilo oli vuoden maanpaossa veronpetosten vuoksi Texasissa, mutta palasi kesänä 2008 jälleen joukkueen johtoon hoitamaan joukkueen asioita. Magen Akatemialla ei ole muita tavoitteita kuin nousta koko ajan ylöspäin.

 Ensimmäinen kausi Hotsalissa talvella 2006/07 meni hyvin, voittoja tuli mukavaan tahtiin, mutta väliin mahtui myös muutama tappio. Jo tuolloin joukkue näytti iskukykynsä muille vahvoilla, teknisillä ja fyysisillä otteillaan.

 Magen Akatemiasta tuli Futsal kaudelle 2008-2009 Suomen Palloliiton jäsenseura ja Akatemia aloitti taipaleensa Palloliiton sarjoissa futsalin 4.divisioonassa. Joukkue oli kokenut muutamia menetyksiä ja kauteen lähdettiin kahden kentän (8 pelaajaa+maalivahti) ringillä. Ensimmäiset pelit olivat 8.11 ja vastaan asettuivat RaiTeePee raisiosta sekä LPS. Akatemian historian ensimmäiset pelit Palloliiton jäsenenä päättyivät 4-0 voittoihin. Seuran ensimmäisen maalin viimeisteli itse presidentti O.Vilo. Magen AK voitti ensimmäiset 4 peliä putkeen ja heilui koko kauden sarjan käressä. Vasta joulukuussa joukkue koki ensimmäisen tappionsa FC RP:lle luvuin 6-4. Sen jälkeen Akatemia kaatoi vielä PaiHan sekä YlKirin ja viimeisessä turnauksessa nähtiin pohjanoteeraus kun Akatemia jäi 2-2 tasuriin Rai-Fun kanssa ja hävisi kauden viimeisen pelin 4-2 TuWelle. Nousu kuitenkin varmistui, vaikka sarjavoitto oli pelaajien ja valmennuksen tavoite kauteen lähdettäessä.

Akatemia on pelannut futsalin 3 - ja 4.divisioonaa vaihtelevalla menestyksellä. Seura kärsi kovia menetyksiä ja on pikkuhiljaa palannut tasolleen. Kaudesta 2010 asti joukkue on kärsinyt pelaajavajeesta. 2010-2012 vuosina kokoonpanosta on puuttunut yli puolet pelaajista mm. armeijan takia. 
Valmentaja Kokkonen on viettänyt suuren osan ajasta ulkomailla ja se on näkynyt tuloksissa sekä seuran yleisessä toiminnassa, kun Vilo on joutunut vastaamaan seurasta.

Nyt seura on kuitenkin palaamassa takaisin entisaikojen loistoon. Rinki on laajentunut, innokuutta ja paloa löytyy ja ensi kesänä Magen Akatemia ottaa seuraavan suuren harppauksensa. Tie jalkapallokartalla liiton sarjoissa aloitetaan keväällä 2014.


©2019 Magen AK - suntuubi.com